Европейският съюз има четири основни институции – Европейската комисия, Европейският

...
 Европейският съюз има четири основни институции – Европейската комисия, Европейският
Коментари Харесай

"Да разберем Европа": Какво представлява Съветът на ЕС и Европейският съвет?

 

Европейският съюз има четири съществени институции – Европейската комисия, Европейският парламент, Съветът на Европейския съюз и Европейският съвет. 

Какво представлява Съветът на Европейския съюз?

Ако Европейският парламент е гласът на гласоподавателите, то Съветът на Европейския съюз е гласът на държавните управления. Той събира министрите от страните членки.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя 4 мин. Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя 4 мин. Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет

Срещите се организират в 10 разнообразни състава сред министри със сходни функции.

Например – българският министър на земеделието взе участие дружно с сътрудниците си от другите страни в Съвета по селско стопанство и риболовство.  

Европейският съюз има четири съществени институции

В другите групи министрите разискват предложенията за нови закони в тяхната област и могат да се внасят промени в отбрана на националните ползи.

Обикновено решенията се взимат с квалифицирано болшинство, само че за някои области е належащо единогласие и страните имат право да постановат несъгласие - пълномощие, което провокира доста разногласия.

Сред тези области са разширението на Европейски Съюз, външната политика и сигурността.

Какво съставлява Европейският съвет?

Съветът на Европейски Съюз не би трябвало да се бърка с Европейския съвет. Въпреки че и двете се намират в една и съща постройка и имат сходни имена, функционалностите им са изцяло разнообразни.

Европейският съюз има четири съществени институции

Европейският съвет има ръководител и водачите на страните членки. По време на срещите на върха се дефинират политическите цели на ЕС и общата външна политика.

Не се договарят или утвърждават закони, само че могат да се дават насоки на Комисията за основаването на такива.

„ Да разберем Европа “ е цифрова видео поредност на bTV. Проектът е обвързван с идния избор за Европейски парламент и показва забавни обстоятелства и потребна информация за Европейския съюз и европейската общественост, на младежите в България (18-35 г.)

Авторският състав на „ Да разберем Европа “ включва интернационалният редактор на bTV Новините Яна Бързакова и уеб редакторите на btvnovinite.bg.

Чрез поредицата потребителите ще научат всичко за европейската история и общите полезности, по какъв начин се основава законодателството в Европа и каква е ролята на Европейския парламент във връзка с европейските политики и качеството на живот на младежите.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР